Njoftime për kërkim kandidaturash për ndjekje kualifikimesh

Rregullore për aplikimin dhe përzgjedhjen e personelit të FARSH për arsimim dhe trajnim brenda dhe jashtë vendit

Anekset:

1. Kriteret vlerësuese për ndjekjen e kurseve brenda dhe jashtë vendit nga personeli i FARSH (lidhja 1, format pdf)
2. Treguesit e vlerësimit (lidhja 2, format pdf),
3. Formati i njoftimit elektronik për kërkim kandidaturash për ndjekje kualifikimesh (lidhja 3, format pdf),
4. Formati i aplikimit individual për kualifikime institucionale ose funksionale brenda dhe jashtë vendit (lidhja 4, format word)
5. Formati i raportimit të aplikimeve të seksioneve/degëve të personelit, si dhe drejtorive e qendrave (lidhja 5, format pdf)

 

Për të renditur kurset sipas afatit të aplikimit, klikoni te kolona AFATI*

Titulli i kursit: Periudha: Vendi: Afati: Shkarkoni njoftimin: Fituesit:
Humanitarian Relief Operations in Disasters Course 11/2018 Turqi 2018-08-17 kriteret (pdf)  
Terrorism Experts Conference 10/2018 Turqi 2018-08-10 kriteret (pdf)  
Border security, Refugees and Counter Terrorism Course 11/2018 Turqi 2018-08-17 kriteret (pdf)  
Irregular Migration Course 10/2018 Turqi 2018-08-10 kriteret (pdf)  
Theatre airspace management and control course 10/2018 Turqi 2018-08-07 kriteret (pdf)  
Civil Military Interaction Course 10/2018 Turqi 2018-08-07 kriteret (pdf)  
Building integrity in Peace Support Operations 10/2018 Sarajevë, Bosnje - Hercegovinë 2018-08-03 kriteret (pdf)  
Kursi i Oficerit të Shtabit të Kombeve të Bashkuara 10-11/2018 Sarajevë, Bosnje - Hercegovinë 2018-08-06 kriteret (pdf)  
Akademia e kryekapterit / Sergeant Major Academy USSMA papërcaktuar SHBA 2018-07-30 kriteret (pdf)  
Kolegji ushtarak i luftës FT / Army War College papërcaktuar SHBA 2018-07-30 kriteret (pdf)  
Kursi i komandës dhe shtabit te përgjithshëm / Command and General Staff Course CGSC papërcaktuar SHBA 2018-07-30 kriteret (pdf)  
Kursi i vëzhguesit ushtarak të Kombeve të Bashkuara në mision 01-11/10/2018 Sarajevë, Bosnje - Hercegovinë 2018-07-12 kriteret (pdf)  
Kursi i gjuhës angleze, niveli bazë 09-11/2018 Mbretëri Bashkuar 2018-07-02 kriteret (pdf)  
Kursi ndërkombëtar i analizës së Inteligjencës 08/2018 Mbretëri Bashkuar 2018-06-14 kriteret (pdf)  
Kursi i shkurtuar për mbrojtjen e vendit /CTFP homeland defense short course 09-12/2018 SHBA 2018-06-08 kriteret (pdf)  
Aspektet ligjore të luftës kundër korrupsionit /Legal Aspects of Combating Corruption LACC 11-12/2018 SHBA 2018-06-25 kriteret (pdf)  
Aspektet ligjore të luftës ndaj terrorizmit/Legal Aspects of Combating Terrorism 12/2018
04/2019
Rhode Island, SHBA 2018-07-25 kriteret (pdf)  
Koordinatori ndërkombëtar kundër shpërthimeve të improvizuara. Instruktori ndërkombëtar për vlerësimin e shenjave tokësore 07-08/2018 Mbreteri Bashkuar 2018-06-08 kriteret (pdf)  
Kursi i avancuar për instruktor te gjuhës angleze/Advanced English Language Instructor Course 12/2018-04/2019 California, SHBA 2018-07-25 kriteret (pdf)  
Kursi i Kapitenit të Karrierës të Policisë Ushtarake / Military Police CCC 12/2018-06/2019 Fort Leonard Wood / Missouri, SHBA 2018-07-25 kriteret (pdf)  
Building integrity for senior NCO course 09/2018 Sarajevë, Bosnje Hercegovinë 2018-06-22 kriteret (pdf)  
Kursi i NCO në operacione në mbështetje të paqes 08-09/2018 Sarajevë, Bosnje Hercegovinë 2018-06-15 kriteret (pdf)  
Siguria e Portit 07/2018 Stamboll, Turqi 2018-05-24 kriteret (pdf)  
Specializim për mjekësi e papërcaktuar Turqi 2018-08-12 kriteret (pdf)  
Senior Leaders Course (SLC) 11-12/2018 Vilnius, Lituani 2018-06-04 kriteret (pdf)  
Zona ekonomike ekskluzive 07/2018 Mal të Zi 2018-05-11 kriteret (pdf)  
Master of Arts in International Security Studies (MISS) 09/2018-09/2019 Garmish - Partenkirchen, Gjermani 2018-04-18 kriteret (pdf)  
Instituti i Studimeve të Larta të Mbrojtjes 10/2018-06/2019 Romë, Itali 2018-04-15 kriteret (pdf)  
Kursi i orientimit të atasheut ushtarak në fushën e mbrojtjes dhe diplomacisë 06/2018 Sarajevë, Bosnje-Hercegovinë 2018-04-15 kriteret (pdf)  
Kursi i Grupit të Kontrollit (Boarding) 07/2018 Antalia, Turqi 2018-04-05 kriteret (pdf)  
Kursi i kërkim-shpëtimit në det 07/2018 Antalia, Turqi 2018-04-05 kriteret (pdf)  
Kursi i operacioneve të ndihmës në emergjenca dhe fatkeqësi natyrore 10/2018 Turqi 2018-04-05 kriteret (pdf)  
Kursi i trajnimit të snajperit 09/2018 Turqi 2018-04-05 kriteret (pdf)  
Policia Ushtarake Ndërkombëtare E papërcaktuar Vicenza, Itali 2018-04-03 kriteret (pdf)  
Building Integrity for Senior Leaders 05/2018 Shrivenham, Mbretëria e Bashkuar 2018-03-27 kriteret (pdf)  
Kursi bazë i zbulimit 05/2018 Split, Kroaci 2018-03-28 kriteret (pdf)  
Kursi i Menaxhimit të Prokurimeve të Mbrojtjes /Principles of Defense Acquisition Management (10X) E papërcaktuar California, SHBA 2018-04-06 kriteret (pdf)  
Kursi Ndërkombëtar i Menaxhimit të Mbrojtjes/International Defense Management Course (IDMC) 10X (2) 07/2018 California, SHBA 2018-04-06 kriteret (pdf)  
Kursi Ndërkombëtar i Menaxhimit të Mbrojtjes/International Defense Management Course (IDMC) 10X (1) 06/2018 California, SHBA 2018-04-06 kriteret (pdf)  
Kurs i gjuhës italiane për personelin ushtarak e civil të MM / SHPFA gjashtë-mujori i dytë/2018 Tiranë, Shqipëri 2018-03-28 kriteret (pdf)  
Komunikimi në kohë krize 05/2018 Maqedoni 2018-03-27 kriteret (pdf)  
Procedurat e udhëheqjes së trupave në male (TLPM) 11/2018 Slloveni 2018-04-13 kriteret (pdf)  
Kursi i guidimit të motovedetave të shpejta 03/2018 Turqi 2018-03-13 kriteret (pdf)  
Kursi i trajnimit të përdorimit të radarit normal dhe të radarëve me sistem automatik të përpunimit të të dhënave 06/2018 Taranto, Itali 2018-03-30 kriteret (pdf)  
Kursi bazë i alpinizmit 05-06/2018 Aosta, Itali 2018-03-20 kriteret (pdf)  
Përdorimi i fushës kibernetike nga terroristët 05/2018 Ankara, Turqi 2018-03-15 kriteret (pdf)  
Kolegji i Mbrojtjes Kombëtare (K-6 & K-7) 09/2018-07/2019  Greqi 2018-03-14 kriteret (pdf)  
Kolegji i Bashkuar i Luftës për tre llojet e Forcave (K-5 & K-6) 09/2018-07/2019  Greqi 2018-03-14 kriteret (pdf)  
Kursi i gjuhës greke 03-07/2018  QGJH, KDS 2018-03-08 kriteret (pdf)  
Kursi i gjuhës turke 03-07/2018  QGJH, KDS 2018-03-08 kriteret (pdf)  
Mbështetja mjekësore në raste traumash, niveli II 04/2018 Shkup, Maqedoni 2018-03-02 kriteret (pdf)  
Strategic Leadership Programme (Export Course) (SLP) 03/2018 Pejë, Kosovë 2018-02-27 kriteret (pdf)  
Kursi ndërkombëtar i oficerit të Shtabit 06/2018 Sarajevë, Bosnjë-Hercegovinë 2018-03-01 kriteret (pdf)  
Vëzhguesi ushtarak i Kombeve të Bashkuara 05/2018 Ankara, Turqi 2018-02-28 kriteret (pdf)  
Kursi i OKB për mbrojtjen taktike të civilëve. 05/2018 Sarajevë, Bosnje - Hercegovinë 2018-02-28 kriteret (pdf)  
Senior Leadership Programme (Export) 03/2018 Sarajevë, Bosnje - Hercegovinë 2018-02-13 kriteret (pdf)  
Kursi për analizën e konfliktit 03/2018 KDS, Tiranë 2018-02-12 kriteret (pdf)  
Basic Surveillance Course 04-06/2018 Romë, Itali 2018-02-14 kriteret (pdf)  
Kursi bazë për marrëdhëniet me publikun I - (BPAC I) 03/2018 Maqedoni 2018-02-07 kriteret (pdf)  
Mbrojtja nga sulmet vetëvrasëse 04/2018 Ankara, Turqi 2018-02-15 kriteret (pdf)  
Kursi i Kapitenit të Karrierës të Logjistikës/Logistics CCC 06-11/2018 Fort Lee, Virginia, SHBA 2018-02-14 kriteret (pdf)  
Pjesëmarrje në provim specializimi për personel ushtarak mjek (aplikim individual online ) 03-06/2018 Turqi 2018-03-31 kriteret (pdf)  
Ligji ndërkombëtar humanitar (IHL)
Ligji i konfliktit të armatosur (LOAC)
02-03/2018 Sanremo, Itali 2018-01-23 kriteret (pdf)  
Oficeri i shtabit për operacionet e ndërhyrjes në krizë 04/2018 Ankara, Turqi 2018-01-31 kriteret (pdf)  
Kursi i kapitenit të karrierës për ndërlidhjen/Signal CCC  11/2018 - 04/2019 Georgia, SHBA  2018-03-30 kriteret (pdf)  
Kursi bazë i oficerit të këmbësorisë/Infantry BOLC 08/2018 - 02/2019  Georgia, SHBA  2018-03-23  kriteret (pdf)  
Kursin e shkurtuar të mbrojtjes së vendit për luftën kundër terrorizmit 09 - 12/2018  Washington D.C., SHBA  2018-03-23  kriteret (pdf)  
Kursi ndërkombëtar i oficerit detar (IMOC) 08 -11/2018 Virginia, SHBA 2018-03-09  kriteret (pdf)  
Kursi i Lartë Ndërkombëtar i Menaxhimit të Mbrojtjes 08/2018 California, SHBA  2018-03-02 kriteret (pdf)  
Program in Applied Security Studies (PASS) 09 - 11/2018 Qendra Marshall, Gjermani 2018-02-27 kriteret (pdf)  
Program on Countering Transnational Organized Crime (PCOTC) 07 - 08/2018 Qendra Marshall, Gjermani 2018-02-27 kriteret (pdf)  
Kursi bazë i shërbimeve në shtab/Quartermaster BOLC  07 - 11/2018 Virginia, SHBA 2018-02-22 kriteret (pdf)  
Aspects of Defense Support Civil Authority (LADSCA)  07- 08/2018  Rhode Island, SHBA 2018-02-22 kriteret (pdf)  
Comprehensive Security Responses to Terrorism (CSRT) 06/2018 Hawai, SHBA 2018-02-15 kriteret (pdf)  
Kursi i kapitenit të karrierës të këmbësorisë/Maneuver CCC  06/2018 - 01/2019 Georgia, SHBA  2018-02-08 kriteret (pdf)  
Senior Executive Seminar (SES) 06/2018 Qendra Marshall, Gjermani 2018-02-05  kriteret (pdf)  
Kursi EOD, Niveli I për t'u përcaktuar QS e KM, Pezë-Helmës, Tiranë 2018-01-24 kriteret (pdf)  
Kursi i avancuar i terminologjisë së operacionit ajror   03/2018 Izmir, Turqi 2018-01-22 kriteret (pdf)   
Kursi i orientimit të luftës kundër terrorizmit 03/2018 Sarajevë, Bosnjë -Hercegovinë 2018-01-22 kriteret (pdf)  
Kolegji Mbretëror i Studimeve të Mbrojtjes 09/2018 - 07/2019 Londër, UK 2018-01-22 kriteret (pdf)  
International Defense Management Course (IDMC) pa përcaktuar SHBA 2018-01-19 kriteret (pdf)  
Komunikimi strategjik 03/2018 Ankara, Turqi 2018-01-15 kriteret (pdf)  
Senior Officers Course 02 - 06 2018 NATO Defense College, Romë, Itali 2018-01-15 kriteret (pdf)  
Kursi i Komandës dhe Shtabit të Bashkuar 10/2018 - 02/2019 (I) 03 – 07 2019 (II) Ankara, Turqi 2018-01-15 kriteret (pdf)  
Kursi i Komandës dhe Shtabit dhe Kursi i Lartë i Oficerit të Shtabit dhe Komandimit 03 - 07 2018 dhe 10/2018 - 07/2019 Ankara, Turqi 2018-01-12 kriteret (pdf)  
Trajnimi i instruktorëve të gjuhës angleze 02 - 03 2018 Shrivenham, UK 2018-01-10 kriteret (pdf)  
Planifikimi strategjik dhe rritja e sigurisë 01/2018 (I) 02/2018 (II) KDS, Tiranë 2018-01-10 kriteret (pdf)  
Mbrojtja kundër terrorizmit 02/2018 Ankara, Turqi 2018-01-10 kriteret (pdf)  
Kursi kryekapterit 05/18 - 06/2019 Texas, SHBA 2018-01-09 kriteret (pdf)  
Kursi Bazë i Oficerit të Këmbësorisë 04-08 2018 Georgia, SHBA 2018-01-09 kriteret (pdf)  
Kursi i 11 i Forcave Speciale për t'u përcaktuar për t'u  përcaktuar 2017-12-29 kriteret (pdf)  
Elasticiteti kibernetik  shkurt 2018 Shrivenham, UK 2017-12-26 kriteret (pdf)  
Menaxhimi i Mbrojtjes në një kontekst të gjerë sigurie 05-07 2018 Shrivenham, UK 2017-12-22 kriteret (pdf)   
Kursi themelor i nënoficerit të shtabit shkurt 2018 Sarajevë, Bosnje Hercegovinë 2017-12-22 kriteret (pdf)  
Senior Officers Course 02-06 2018  NATO Defense College, Romë, Itali 2017-12-15 kriteret (pdf)  
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Buletini mujor korrik 2018Ditari, të rejat kryesore korrik 2018...
Ministrja Xhaçka vizitë zyrtare në SHBA 17-18 prill 2018Washington - Shtetet e Bashkuara të Amerikës e vlerësojnë Shqipërinë një aleat të denjë të NATO dhe vend lider në Ballkanin Perëndimor...
FA shpëtojnë nënën e sëmurë në Kukës27 shkurt 2018Pas 3 orë ecjeje në këmbë, Forcat Armatosura kanë arritur të transportojnë për në spitalin rajonal të Kukësit...
Ministeriali i NATO, takimi Stoltenberg - Xhaçka14 - 15 shkurt 2018Ministrja Xhaçka merr pjesë në takimin e ministrave të Mbrojtjes të vendeve anëtare të NATO në Bruksel...
Fotogaleri/FA angazhim maksimal për situatën e përmbytjeveNëntor - Dhjetor 2017Angazhimi i Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë për situatën e përmbytjeve.
NATO: Misioni i “Orikut” në Egje, moment i rëndësishëm për Forcat Detare shqiptare24 nëntor 2017Misionit të anijes patrulluese të forcës detare shqiptare “Oriku”, e cila ishte pjesë e operacionit të NATO-s, “Sea Guardian”, i është dedikuar një shkrim në faqen zyrtare të NATO-s...
Ministrja Xhaçka në Ministerialin e NATO në Bruksel8-9 nëntor 2017Ministeriali i NATO në nivelin e ministrave të Mbrojtjes, që u mbajt në datat 8 dhe 9 nëntor në Bruksel konfirmoi vlerësimin që aleatët...
BBC: Shqipëria rehabiliton varrezat e dëshmorëve pas dekadash të lëna në harresë15 nëntor 2017Prestigjiozja britanike BBC, i ka bërë jehonë nismës së Ministrisë së Mbrojtjes për rehabilitimin e varrezave të dëshmorëve...
Mbyllet takimi i shefave të Mbrojtjes të NATO17 shtator 2017Mbylli punimet formale Konferenca e Komitetit Ushtarak të NATO, e cila u zhvillua për herë të parë në vendin tonë...
Zhvillohet në Tiranë Konferenca e Komitetit Ushtarak të NATO16 shtator 2017Në vendin tonë ka nisur punimet Konferenca e Komitetit Ushtarak të NATO, e cila mbledh së bashku shefat e shtabeve të ushtrive të vendeve anëtare të Aleancës...
Intervistë me gjeneral Petr Pavel, kryetar i Komitetit Ushtarak të NATO15 shtator 2017Intervistë me gjeneral Petr Pavel dhënë për revistën "Mbrojtja"...
Zhvillohet stërvitja shqiptaro-britanike “Ushtar Eagle 17”14 shtator 2017Në kuadër të stërvitjes së përbashkët ndërmjet FA të Shqipërisë dhe FA të Mbretërisë së Bashkuar u zhvillua sot “Dita e Vizitorëve të Shquar” të stërvitjes “Ushtar Eagle 17”...
Programi qeverisës 2017-2021 për Sigurinë dhe Mbrojtjen13 shtator 2017Qeveria e re e RSH mori detyrën pas ceremonisë së betimit në Presidencë. Nga programi qeverisës 2017-2021 veçojmë pjesën që ka lidhje me Sigurinë dhe Mbrojtjen...
Kontributi i Forcave të Armatosura në infrastrukturëShtator 2017Ministria e Mbrojtjes dhe Forcat e Armatosura gjithmonë kanë treguar përkushtim dhe angazhim maksimal në ndihmë të popullsisë civile...
Bëhuni pjesë e Forcave të Armatosuraprill 2018Qendra e Personel Rekrutimit ka filluar regjistrimin e kandidatëve për ushtarë/detarë aktivë dhe kërkon të rekrutojë 100...
Strategjia UshtarakeKorrik 2015Në themel të Strategjisë Ushtarake të Republikës së Shqipërisë është aspirata e popullit shqiptar dhe vullneti politik për të realizuar vizionin e përbashkët...
Direktiva e Mbrojtjes 2018Shkurt 2018 Dokumenti bazë mbi planet dhe programet e punës e të veprimtarive të MM, të FA në përmbushje të misionit kushtetues, si dhe detyrimeve si vend anëtar i NATO...
Revista Mbrojtja Nr. 08 (2018) Gusht 2018Numri i fundit i revistës "Mbrojtja"...
Gazeta Ushtria10 gusht 2018Numri i fundit i të përjavshmes gazeta "Ushtria"...


Arkivi Lajmeve
Gusht 2018
Ma En Pr Sh Di
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2